Notícies

HE FET CIM DEL DHAULAGUIRI !!!!

Setè cim de 8000 m, en tan sols 444 dies, sense l'ajuda d'oxigen artificial. Després del Broad Peak, el K2, el Manaslu, el Lhotse, el Nanga Parbat i el Gasherbrum II, avui, després de 13 hores ja tinc el Dhaulaguiri, de 8,167 metres! Ara el més important és la baixada 

Sergi Mingote es proposa ascendir els 14 vuit mils del planeta en un temps rècord de 1.000 dies

Durant la realització del projecte, l’esportista serà el primer ambaixador de la candidatura olímpica d’hivern Pirineus-Barcelona 2030.

La primera expedició es centrarà a pujar el Dhaulagiri, de 8.167m, la setena muntanya més alta del món i una de les més difícils per la seva ubicació i meteorologia. A continuació, vindrà l’Annapurna (8.091m.-març 2020), el Kanchenjunga (8.586m.-maig 2020), el Gasherbrum1 (8.068m-juliol 2020), el Cho Oyu (8.201m-setembre 2020), el Shisha Pangma (8.027m.-octubre 2020), el Makalu (8.463m.-abril 2021) i l’Everest (8.848m.-maig 2021).

Copia de-Sergi Mingote fa el cim del Nanga Parbat (8.125m)

CIM DE L'Nanga Parbat (8.126 m) I JA VAN CINC DE L'3X2X8000
Preciosa muntanya, dura, exigent, que no regala res, i que ens ha portat unes 12 hores d'ascens. A més ni una sola corda fixa de C4 a cim. Ni una, cosa lògica, ja que vam escollir ascendir la muntanya per la "variant Sadpara" ruta que va per la dreta del corredor de neu habitual que s'agafa al finalitzar la travessa. La variant és una aresta de terreny mixt, de neu, roca i gel que li dóna a aquesta muntanya un caràcter que per cert no li falta ... QUE DUR!
Jo diria que ha estat per a mi un dels ascensos més durs que he realitzat, per treball a la muntanya i compromís, al costat del descens del K2

ResponderReenviar

Sergi Mingote ha coronat el cim del Lhotse

Avui 16 de maig a 8.38h hora local, Sergi Mingote ha coronat el cim del Lhotse (8.516 m) la 4a muntanya més alta de món, després de 8 hores d'ascens i sense oxigen embotellat.
En aquests moments es troba descendint cap a Camp 4.  

Ha arribat el dia: Surto cap al cim del Lotse

I després d'un mes exactament, de la meva sortida de Barcelona, hem decidit, dur a terme l'opció que creiem més coherent, tenint en compte que planegem els ascensos sense la utilització d'oxigen embotellat.
Intentarem ascendir primer la quarta muntanya més alta del món, el Lhotse. Un gegant de 8.516 metres que té, com a "premi final" un preciós corredor de gel i roca, d'uns 500 metres, que desemboca en el cim principal. Probablement un dels 8.000 més bonics. A l'Everest ja pensaré una vegada baixi del Lhotse. 

Demà dia 12 de maig, el xilè Juan Pablo Mohr, el brasiler Moeses Fiamoncini i jo sortirem cap a Camp 2 directament, una jornada que ens portés a gairebé 6.500 metres. El dia 13 és probable que descansem en el C2 per a ascendir fins al C3 el dia 14. Volem instal·lar Camp 4 el dia 15 per a realitzar l'intent de cim la matinada del dia 16.

 

Sergi Mingote corona a Xile el volcà més alt del món

Després d’ascendir fa només uns dies i en menys d’una setmana el Cerro Siete Hermanas (4.862 m) i el volcà San Francisco (6.040), l’alpinista Sergi Mingote va ascendir divendres el seu tercer cim xilè, el Nevado Ojos del Salado (6.891 m), declarat el volcà més alt del món i el segon cim més alt de l’hemisferi sud.

Sergi Mingote és  als Andes per aclimatar per a la seva pròxima expedició al Nepal, que, si resulta exitosa, suposaria la consecució del seu projecte esportiu i solidari 3x2x8000 Solidary Project, aconseguint ascendir sis vuitmils en un any i batent així un rècord Guinness.

Nou objectiu: el volcà més alt del món!

El nou objectiu de Sergi Mingote i el seu equip és ascendir al volcà “Ojos del Salado”

Des del 15 de març i fins a final de mes, intentaran ascendir la muntanya més alta de Xile, el segon cim més al d’Amèrica i també el volcà actiu més alt del Món, d’aquí es desprèn que sigui un dels reptes més desitjats per alpinistes d’arreu del món. És gairebé tan alt com l’Aconcagua, que el supera per una mica més de 60 metres. A més també tenen intenció d’ascendir el Cerro Siete Hermanas i el Cerro San Francisco. Tots ells es troben a la frontera que divideix a Xile de l’Argentina en la en la III Regió d’Atacama, en una de les regions més àrides del Planeta. Per a Mingote serà una bona aclimatació de cara al pròxim objectiu, finalitzar el 3x2x8000, amb els ascensos al Lhotse, l’Everest i el Kachenjunga.

72 dies al límit a l’Ateneu Teatre de Cerdanyola

El passat divendres 11 de gener, l’Ateneu Teatre de Cerdanyola és va omplir amb més de 200 espectadors que van poder visualitzar el documental realitzat per Albert Barceló (Øn Coach&Communication) sobre l’ascens de l’alpinista Sergi Mingote a tres vuit mils en tant sols 72 dies. Els assistents can poder preguntar a Mingote sobre les seves aventures. 

Miguel Luque-APINDEP, ¡Repte aconseguit!

Per segon cop, el tàndem Luque i una àmplia representació de noies i nois discapacitats d'APINDEP, han aconseguit el seu objectiu. En aquesta ocasió, finalitzar els últims 100 quilòmetres del Camino de Santiago.

Dijous 27 de setembre, Miguel Luque i els joves d'Apindep arribaran a Santiago

Últims 20 quilòmetres! I Luque i l'expedició d'Apindep aconseguiran en seu objectiu. Una experiència única que posa de manifest que tot és possible.

Sergi Mingote aconsegueix el seu tercer vuit mil en 72 dies

Després d'aconseguir els cims del Broad Peak (8.051 m) i el K2 (8.611 m), Mingote ha conquerit el Manaslu (8.163 m) i, d'aquesta manera ja ha culminat 3 dels 6 vuit mil previstos, en menys d'un any, per aconseguir el nou rècord guinness mundial d'alpinisme esportiu i solidari 3x2x8000.

Miguel Luque farà el Camino de Santiago per APINDEP

El multicampió paralímpic de natació ha aterrat amb els joves discapacitats de la cooperativa inclusiva vallesana per culminar junts els 100 últims quilòmetres del Camino de Santiago.

Cap al C2

Sergi Mingote ja ha posat la directa i es troba camí del C2 del Manaslu (8.163 m). Si en els propers dies fes cim, aconseguirà la meitat de l'objectiu que s'ha fixat durant un any, fer 6 vuit mils, pulveritzant el rècord guinness d'alpinisme.

Camp Base a la vista

Després d'uns dies de trekking, Sergi Mingote està a punt d'instal·lar-se al camp base per intentar l'ascens al Manaslu (8.156 m, Nepal). D'aquesta manera, culminaria el tercer dels 6 8 mils per aconseguir el rècord guinness internacional d'alpinisme 3x2x8000.

Mingote afronta la segona fase del rècord guiness d'alpinisme, solidari i internacional: 3x2x8000.

Després de fer cim als dos primers (el Broad Peak de 8.047 m i el K2 de 8.611 m) dels 6 vuit mils que intentarà assolir en un any, Mingote ha marxat per assolir els cims del Manaslu (8.163 m) i el Dhaulagiri  (8.167 m), tots dos situats al Nepal. Serà a la  primavera quan intenti els ascensos al Kanchenjunga (8.586 m) i l'Everest (8.848 m).Tots ells, sense oxigen artificial. 

Mingote fa doblet en una setmana

Després de 13 hores d' ascens... ja ha fet cim al K2 (8.611 m).

 

Una setmana després del Broad Peak (8.051 m), en solitari i sense oxígen suplementari, es tracta del primer doblet a la mateixa sessió com ho va fer el búlgar Boyan Petrov el 2014.

"El Broad Peak, ¡Coronat!"

A les 8 del matí, hora local al Paquistà, Sergi Mingote feia cim al primer vuit mil dels 6 que intentarà en menys d'un any per aconseguir el rècord guinness. Us seguirem informant dels avatars de l'expedició del 3x2x8000.

L'expedició del 3x2x8000, A les portes del C3!

Després de recuperar-se del desgast dels últims dies, es confirma la "finestra" de bona meteorologia a càrrec de METEOCAT, i els dies 6, 7, 8 i 9 de juliol indiquen que la neu remet i augmenta el vent. S'obre una oportunitat per intentar assolir els 7.200 metres de Camp 3 i deixar instal·lada toda la ruta. Restarem atents a les aventures i desventures d'en Sergi Mingote, Pep Vega, Lluís Cortadellas i Carlos Garranzo. 

"Nevant sense parar"

El resum dels últims dies d'aquesta setmana és el que veieu a la fotografia. 

Neu, fred, allaus... i molta lectura i paciència al camp base del Broad Peak. Estem expectants a la climatologia des del Camb Base. Aquesta és la realitat de l'alpinisme i la seva grandesa. Estem animats i som una pinya. Us anirem explicant!

10 dies després, els expedicionaris del "3x2x8000" ja estan al camp base del Broad Peak

Ha plogut molt, i mai tan ben dit, des de que el passat dimarts 12 de juny en Sergi Mingote, Pep Vega, Lluís Cortadellas i Carlos Garranzo volessin des de Barcelona fins al Paquistà per complir nous somnis i la primera etapa de l'intent de rècord guinness de Mingote de pujar 6 vuit mils en menys d'un any. La pluja ha donat pas a la neu a Goro II. Tots es troben bé i s'estan aclimatant per afrontar els dos vuit mils d'aquesta primera expedició. Aquests són cada cop més a prop: el Broad Peak (8.051m) i el K2 (8.611m).

Comença el repte esportiu, solidari i inclussiu de Sergi Mingote , pujar 6 vuit mils en només un any.

Les primeres muntanyes que pujarà seran el Broad Peak (8.051 m) i el K2 (8.611 m). Ja són al Paquistà.

Sergi Mingote presenta el seu intent de rècord guinness "3X8000" al Museu Colet de Barcelona

Sergi Mingote presenta el seu intent de rècord guinness "3X8000" al Museu Colet de Barcelona

 

Ho va fer acompanyat dels màxims representants de l'esport català com ara el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras. També va comptar amb la presència dels representants de les entitats inclusives que participaran del seu intent de fer cim a les muntanyes més altes del món: Rodamunt, APINDEP, Be Artsy i Síndrome de Williams.

Miguel Luque aconsegueix dues medalles de plata a Itàlia

Luque ha estat segon als 50m braça i als 150m estils. Continua amb la seva preparació per als Jocs Paralímpics de Tòquio.

Miguel Luque nomenat president i patró d'honor d'ONAT Foundation

El campioníssim nedador paralímpic va ser nomenat durant l'acte de presentació de les primeres beques esportives inclusives de l'esport català. Aquestes estan impulsades per ONAT Foundation amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

Sergi Mingote, Pep Vega i Lluís Cortadellas presenten la seva expedició solidària a l'ESPAI de Granollers

Els tres alpinistes intentaran els ascensos al K2 i al Broadpeak a partir del proper 12 de juny.

Sergi Mingote, Pep Vega y Lluís Cortadellas presentan su expedición solidaria en el ESPAI de Granollers

Nova medalla de Miguel Luque

El nedador paralímpic amplia la seva col·lecció de medalles als 50 metres braça del campionat del món de Mèxic amb una plata, amb un temps de 51 segons i 14 centèssimes.

Entre els seus pròxims objectius destaca la participació en la que serà la seva sisena Paralimpíada, la de Tòquio 2020, on espera aconseguir pujar novament al podi com a tots els Jocs Paralímpics on ha participat.

Cim al Ama Dablam pels Amics del Nepal

Una expedició d'alpinistes, amb en Sergi Mingote al capdavant, aconsegueix fer cim al Ama Dablam (Nepal, 6812 m). Un dels objectius era donar difusió al centre d'acollida de Bhimphedi de l'Associació Solidària Amics del Nepal. El centre compta amb 30 nens i nenes orfes o en situació d'exclusió social, tot i que té una capacitat per a 45. Es poden apadrinar nous infants.

Freudenberg entrega 4.081 euros a APINDEP

Freudenberg entrega a APINDEP el xec amb els 4.081€ recaptats durant la última edició de "Freudenberg a rueda".

Per recaptar els diners van fer-se un total de 882 voltes en bicicleta al Circuit de Catalunya de la mà de més de 300 participants entre persones i famílies d'APINDEP i Santa Eulàlia, seu de la cooperativa per a la integració de joves discapacitats, i treballadors de l'empresa.

Miguel Luque i Sergi Mingote travessen l'Estret de Gibraltar per APINDEP

El nedador paralímpic i el destacat alpinista paretans Luque i Mingote, respectivament, creuen nedant a relleus l' Estret de Gibraltar per donar a conèixer la tasca i la filosofia d'APINDEP, una cooperativa per a la integració de joves discapacitats.

Més de 400 persones a l'estrena del documental "La Lluita d'Arnau"

Més de 400 persones van assistir a l'estrena del documental del realitzador Albert Barceló. Aquest recull el més destacat de la Lluita iniciada per l'Irene Navarro i l'Oliver Martínez, els pares de l'Arnau, des que, amb només dos mesos, van diagnosticar-li histiocitosis, una malaltia rara. Llavors, i amb altres pares amb nens amb la mateixa malaltia, van aconseguir recaptar fons perquè s'obrís una línia d'investigació sobre histiocitosi a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. 

Clínic Miguel Luque, Sergi Mingote i APINDEP

El nedador paralímpic i el destacat esportista Miguel Luque i Sergi Mingote, respectivament, van fer un clínic amb les i els joves discapacitats d'APINDEP. Durant el mateix van simular els relleus que farien Luque i Mingote per atravessar nedant l'Estret de Gibraltar per fer difusió de la tasca de la cooperativa per a la integració de joves discapacitats, APINDEP.

Cim al Khan Tengri per La Lluita d'Arnau

Sergi Mingote i Josemi Herrera van fer cim al Khan Tengri (7.010 m, Kazakhstan, Àsia) i, amb el seu ascens, van aconseguir recaptar 16.000 euros per a la investigació de la histiocitosi i del càncer infantil. D'aquesta expedició neix el documental del realitzador Albert Barceló, "La Lluita d'Arnau".

1000 quilòmetres Parets-Cervino de la mà de Recipharm i La Lluita TEAM

Alguns esportistes de La Lluita TEAM, entre ells Sergi Mingote i Josemi Herrera, van recórrer en bicicleta els 1.000 quilòmetres que separen Parets del Vallès de Cervinia, en un total de 6 etapes. Recipharm va col·laborar amb aquest repte solidari que va aconseguir recaptar més de 1.000 euros per a la investigació de la histiocitosi i del càncer infantil de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, mitjançant l'apadrinament dels quilòmetres recorreguts pels esportistes.

Cola Cao patrocina la travessa solidària a l'Estret de Gibraltar

Cola Cao va ser el patrocinador de la travessa solidària del nedador paralímpic Miguel Luque i el reconegut alpinista Sergi Mingote que tenia per objectiu donar una major visibilitat a la tasca que duu a terme la cooperativa per a la integració de joves discapacitats APINDEP.

Please reload